Συλλογές της ημέρας

Αρχείο Νίκου Αστρινίδη

Περιλαμβάνει όλα τα μουσικά χειρόγραφα των συνθέσεών του αλλά και μεταγραφές έργων άλλων συνθετών που έχει πραγματοποιήσει. Επιπλέον στη δωρεά περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις, βιντεοσκοπήσεις, προγράμματα συναυλιών, αλληλογραφία, φωτογραφίες, προσωπικά είδη και άλλα έντυπα.

Αρχεία Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (SearchCulture)

Το αρχείο του ΕΕΤΕ περιλαμβάνει: Όλους τους εικαστικούς δημιουργούς μέλη του από το 1944 βιογραφικά στοιχεία, εκθέσεις, εργογραφία, μελέτες, συγγραφικό έργο. Όλη την αλληλογραφία του ΕΕΤΕ με το κράτος, τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές αρχές για θέματα που σχετίζονται με την καλλιτεχνική δημιουργία, την τοποθέτηση εικαστικών έργων καθώς και θέματα αισθητικής αγωγής, επαγγελματικά θέματα, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, φορολογικά. Αρχείο από τις συμμαχίες του με κοινωνικούς – λαϊκούς συλλογικούς φορείς, αρχείο για τους αγώνες των εικαστικών καλλιτεχνών για τα εργασιακά τους δικαιώματα, την κοινωνική λειτουργία της τέχνης. Ντοκουμέντα, επιστημονικές μελέτες, πρακτικά από συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό που διοργάνωσε ή συμμετείχε το ΕΕΤΕ, φωτογραφικό και άλλο υλικό από εικαστικά και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Για προγραμματιστές

Είστε προγραμματιστής και σας φάνηκε ενδιαφέρον το μητρώο; Μπορείτε να έχετε τις συλλογές του μητρώου για επεξεργασία μέσω γνωστών πρωτοκόλλων.

Μάθετε περισσότερα...

Καλώς ήλθατε στα Μητρώα Πόρων Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου DARIAH-ΑΤΤΙΚΗ Ανάπτυξη της ελληνικής ερευνητικής υποδομής για τις ανθρωπιστικές επιστήμες ΔΥΑΣ.

Μέσω αυτού ο χρήστης ερευνητής ή μελετητής των ανθρωπιστικών επιστημών και των τεχνών μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες τόσο για φορείς (οργανισμούς ή ιδιώτες) της Ελλάδας, όσο και για τις συλλογές, φυσικές και ψηφιακές, που κατέχουν ή διαχειρίζονται.

Oι χρήστες του εργαλείου αξιοποιούν την προσφερόμενη τεχνογνωσία και τους διαθέσιμους ψηφιακούς πόρους για την αναβάθμιση της ποιότητας της έρευνάς τους ή και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι διαχειριστές πολιτιστικών συλλογών (αρχειονόμοι, βιβιοθηκονόμοι, επιμελητές μουσείων) αξιοποιούν τη συλλογική τεχνογνωσία για την ευρύτερη δυνατή κοινωνική αξιοποίηση των ψηφιακών πόρων των ανθρωπιστικών επιστημών και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το περιεχόμενο του ψηφιακού εργαλείου εμπλουτίζεται και επικαιροποιείται συνεχώς με φιλοδοξία τη διάδοση του ελληνικού αναλογικού και ψηφιακού περιεχομένου και την πρόσβαση σε επιστημονικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό και η συμβολή των χρηστών είναι απαραίτητη.

Το έργο κατέστη εφικτό χάρη και στην πολύτιμη συνδρομή των υπευθύνων των φορέων στους οποίους απευθύνθηκε το ΔΥΑΣ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Για διορθώσεις, επικαιροποιήσεις στοιχείων ή και για εισαγωγή νέων οργανισμών και συλλογών παρακαλούμε να συμπληρώσετε τις αντίστοιχες φόρμες:

  • φόρμα οργανισμών
  • φόρμα συλλογών
και να τις στείλετε στο dyas@academyofathens.gr